Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak - dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra - men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Bara ett fåtal leverantörer - mindre än en handfull - ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav det här är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan beställa Stevia sötmedel på denna länk.

sötningsmedel

Stevia sötmedel är toppen allmän målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett ypperligt val för den som inte vill kapitulera godis men gärna undviker samtliga de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sig. Att vilja hålla sej ifrån kolhydrater är standard och kommer ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket innehåller flera annorlunda varianter, men främst av ett par olika typer som enkelt egentligen heter art 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.

Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kraft med god distribution samt lider man av typ 1 diabetes så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då less, törstig och börjar lukta aceton. Man håller oxå snabbt minska i vikt. Art 1 sockersjuka är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebära såklart inte att man vill sluta förtära godis och idag finns det val allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött - ungefär 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i kilon, eller ta bättre hand som sina tänder. Alla känner till ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara kolhydrater ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett läge som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt verkningsfull, men det gäller att man får i sej tillräckligt med fett och protein för att orka med en kolhydratfri kost.
---

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater - alternativt med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå dra ned i vikt och har för flera blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man går på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får absolut högst erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel äta fritt av proteiner och fett för att stilla hunger och mätta kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, ris, frukt, flera grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde och griskött, därtill protein som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att förtära bacon till frukost när man vill gå ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.

Comments are closed.